Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със сметанов сос и кашкавал

Пилешки пържоли със сметанов сос и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки пържоли със сметанов сос и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пилешки пържоли със сметанов сос и кашкавал - хапвайте смело"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бут (големи)
  • унисос - 3 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 г
  • домати - 3 бр.
  • готварска сметана - 300 мл
  • спанак - 200 г пресен
  • кашкавал - 200 г настърган
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите. В купа смесете уни соса, черния пипер, олиото и лимоновия сок, разбъркайте и мариновайте пържолите в него за 2-3 часа.

Извадете пържолите от маринатата, оваляйте ги в брашно и оставете настрани.

Нагрейте малко олио на силен огън и запържете пържолите една по една от двете страни до златисто-кафяв цвят, оставете ги настрани да се изцедят от излишното олио.

Нарежете почистените глави лук на ситно. Нарежете измитите гъби на ситно, поставете ги в по-голям тиган с малко олио и запържете заедно с лука, докато се изпари водата.

През това време обелете и нарежете на кубчета доматите, прибавете ги към запържения зеленчук, варите до изпаряване на водата от доматите.

Налейте сметаната и прибавете листата на почистения и измит спанак и половината от настъргания кашкавал. След като се посгъсти и омекнат листата на спанака, премахнете тигана от котлона и сипете сместа в тавичка.

Наредете пилешките пържоли отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на месото.

Извадете тавата и поръсете с останалия настърган кашкавал, запичате за още 5 минути във фурната.

Пилешките пържоли със сметанов сос и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: