Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пържолите. В купа смесете уни соса, черния пипер, олиото и лимоновия сок, разбъркайте и мариновайте пържолите в него за 2-3 часа.
Извадете пържолите от маринатата, оваляйте ги в брашно и оставете настрани.
Нагрейте малко олио на силен огън и запържете пържолите една по една от двете страни до златисто-кафяв цвят, оставете ги настрани да се изцедят от излишното олио.
Нарежете почистените глави лук на ситно. Нарежете измитите гъби на ситно, поставете ги в по-голям тиган с малко олио и запържете заедно с лука, докато се изпари водата.
През това време обелете и нарежете на кубчета доматите, прибавете ги към запържения зеленчук, варите до изпаряване на водата от доматите.
Налейте сметаната и прибавете листата на почистения и измит спанак и половината от настъргания кашкавал. След като се посгъсти и омекнат листата на спанака, премахнете тигана от котлона и сипете сместа в тавичка.
Наредете пилешките пържоли отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на месото.
Извадете тавата и поръсете с останалия настърган кашкавал, запичате за още 5 минути във фурната.
Пилешките пържоли със сметанов сос и кашкавал са много вкусни.