Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Великденска супа

Великденска супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Великденска супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Няма как да минем без една топла агнешка супичка"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • масло - 125 г
  • копър - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект се измива добре. Слага се да се вари в около 1500 мл. вода, като се добавят 2-3 ч. л. сол. По време на варенето се отпенва. Вари се около 30 мин. След това карантията се отцежда и се нарязва на ситно.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тиган с маслото, докато стане прозрачен. След това към него се добавя нарязаният комплект, нарязаният на ситно копър и черен пипер. Бърка се няколко минути.

След това се прибавя към бульона от варенето на комплекта и се слага да ври за около 30 мин. Прибавя се оризът, сваля се от котлона, застройва се с яйцето и се оставя да ври още около 20 мин.

Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: