Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете маята заедно с 1 с.л. захар. Щом маята се активизира, добавете към нея киселото мляко, яйцето + 1 белтък, маслото, солта и с брашното замесете гладко тесто. Оставете тестото добре да втаса на топло.
От него заделете малка част за оформяне на кръста и странична украса. От останалото тесто оформете 1 по-голяма топка за средата и няколко по-малки, които трябва да наредите около голямата топка в намазнената тава.
Всяка топка леко разточете, намажете с разтопено масло, поръсете с малко сирене и отново оформете топката. От заделеното тесто оформете 1 по-голяма и 1 по-малка лента, няколко малки топки и направете украса върху голямата топка посредата.
Така приготвената пита оставете отново да втаса. Намажете я с разбития с малко вода жълтък и сложете да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна.