Лесни гюзлеми

IvankaIvanka
Новак
252422
Лесни гюзлеми1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Приемате ли гости? Носим ви топли, топли гюзлеми"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с тел или миксер и към него прибавяме водата, олиото, оцета и солта.

Пресяваме брашното и с разбъркване го прибавяме към сместа.

Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки.

Разточваме всяка топка на правоъгълна кора и корите нареждаме една върху друга, като предварително ги намазваме с олио.

Престояват 1 час, след което разточваме отново цялата кора.

Поръсваме я с натрошеното сирене и я навиваме на тънко руло, което нарязваме на парчета.

Всяко парче добре прищипваме в краищата, за да не изпадне сиренето и леко притискаме отгоре с точилката.

Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят.

Лесните гюзлеми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дон Диего
Дон Диего
Много мазно! .НА тефлонов тиган с малко мазнина стават чудесни, пробвал съм ,опитайте и вие.
08.04.2014 20:57
5