Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Моята вкусна шкембе чорба

Моята вкусна шкембе чорба

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Моята вкусна шкембе чорба
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Според нашия часовник е време за купа шкембе чорба"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 125 г
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - счукан
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се нарязва на ситни парченца, измива се добре, слага се в тенджера под налягане. Сипва се студена вода до резката на тенджерата. Засичат се 40 минути от завирането на водата.

Сварява се прясното мляко и се добавя към вече свареното шкембе, посолява се и се добавя предварително подготвената запръжка от маслото и червеният пипер (сладкия и лютивия), поръсва се и черен пипер.

В купа се слава брашното и се разтваря със студено прясно мляко (1/3 чаена чаша), за да се получи гладка кашичка.

Гребвам от врялата шкембе чорба и слагам към брашняната смес, за да се изравнят температурите (темпериране) и връщам към чорбата с непрекъснато бъркане. Оставям за 5 минути да покъкри на котлона.

По желание може да овкусите със счукан чесън с оцет.

Бон апети с моята вкусна шкембе чорба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: