Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Маже се с масло квадратна тава (20 см). Зеленият лук се запържва в зехтина в голям тиган. Прибавя се спанакът и се задушава около 5 мин.
Прехвърля се в голяма купа сиренето Фета, копърът и яйцата. Поръсват се със сол и черен пипер. Разгъва се многолистото тесто, като 1 лист се поставя върху тавата.
В малка купа се смесват маслото и млякото, като добре се разбъркват. Получената смес се нанася с четчица върху листа, който се покрива с друг лист, а върху него се застила плънката. В такава последователност се редят листите до изчерпване на количеството.
Най-отгоре се слагат останалите 3 листа, като всеки лист се маже със сместа от млякото и маслото. Най-отгоре се правят прорези с нож. Пече се около 40 мин., или докато тестото стане златистокафяво.
Коментари