Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с ориз и моркови

Свински ребра с ориз и моркови

Свински ребра с ориз и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Свинско с ориз и моркови - лесна и вкусна рецепта за всеки"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 г
  • лук - 1 гл.
  • ориз - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд си изсипваме олиото, след като се загрее изсипваме лука, който предварително сме нарязали на ситно с малко сол.

Към него добавяме и настърганите на ренде моркови и ориза.

След като се запържат добре, добавяме 1 литър вода.

Вземаме си тавичка, изсипваме ориза и морковите в тавата и поръсваме с черен пипер.

Предварително сме си овкусили ребрата със сол и черен пипер и ги печем, може на скара може и във фурната.

Подреждаме ги върху ориза и поставяме свинското с ориз да се пече на 220 °C за 20 минути, докато оризът е готов.

При поднасяне и по желание поръсваме свинските ребра с ориз и моркови с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: