Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с кисело зеле и ориз

Свински ребра с кисело зеле и ориз

Свински ребра с кисело зеле и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако чакате гости, да знаете, че ще се зарадват най-много на тава, пълна със свински ребра с кисело зеле и ориз"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свински ребра - 500 г
  • свински бекон - 700 г с кожа
  • ориз - 1 к.ч.
  • пушен червен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • олио - 1 к.ч. или мас
  • люти чушки - 1 бр. суха червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета сложете с мазнината да се запържат.

Накълцайте киселото зеле и след като се запържат ребърцата, прибавете червения пипер, зелето и вода да се облее.

Оставете да къкри на тих огън, след около час опитайте и ако е полуготово, сипете измития ориз.

След като поври и оризът се свари, изсипете цялото количество свински ребърца с кисело зеле в тава, като подредите месото отгоре.

Печете свинските ребра с кисело зеле и ориз до готовност, може да сложите суха люта чушка при запичането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lyubomir K.
Lyubomir K.
За пръв път се захващам да готвя това ястие. На какви градуси се пече?
Благодаря!
18.02.2020 14:02
1
Покажи всички подкоментари