Начин на приготвяне
Първо, в олио запържих свинското месо до смяна на цвета.
Извадих свинските ребра и в същата мазнина пуснах нарязаното зеле. Бърках няколко пъти на средна степен на котлона.
Когато се намали обемът на зелето, добавих 200 мл топла вода и оставих още да се задушава зелето. Поръсих с червения пипер и добавих подправките.
Оставих още малко да се готви ястието. Разбърках доматения концентрат с топла вода и го сипах в тенджерата при зелето. Овкусих на вкус със сол.
Към всичко това добавих и измития и отцеден ориз. Разбърках го със зелето и добавих 5 кафени чашки топла вода (със същата чаша съм мерила и ориза).
В дълбока тава наредих на дъното ѝ задушеното свинско месо.
Върху месото изсипах съдържанието от тенджерата (зеле и ориз).
Разпределих навсякъде да има от ориза. Поръсих с млян черен пипер и още малко олио свинското със зеле.
Пекох зелето с ориз на 200 °C 1 час и 10 минути, открито без фолио.
Зеле със свински ребра и ориз на фурна стана превъзходно и вкусно!