Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Зеле със свински ребра и ориз на фурна

Зеле със свински ребра и ориз на фурна

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
85740457
Зеле със свински ребра и ориз на фурна
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Зеле със свински ребра и ориз на фурна - ох, как ще му хапнем - и да не забравите скилидките чесън"

Необходими Продукти

  • зелка - 1 прясна (към 2 кг)
  • свински ребра - 1.4 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
  • бахар - зърна
  • черен пипер - млян
  • сол
  • доматено пюре - 0.75 г концентрат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в олио запържих свинското месо до смяна на цвета.

Извадих свинските ребра и в същата мазнина пуснах нарязаното зеле. Бърках няколко пъти на средна степен на котлона.

Когато се намали обемът на зелето, добавих 200 мл топла вода и оставих още да се задушава зелето. Поръсих с червения пипер и добавих подправките.

Оставих още малко да се готви ястието. Разбърках доматения концентрат с топла вода и го сипах в тенджерата при зелето. Овкусих на вкус със сол.

Към всичко това добавих и измития и отцеден ориз. Разбърках го със зелето и добавих 5 кафени чашки топла вода (със същата чаша съм мерила и ориза).

В дълбока тава наредих на дъното ѝ задушеното свинско месо.

Върху месото изсипах съдържанието от тенджерата (зеле и ориз).

Разпределих навсякъде да има от ориза. Поръсих с млян черен пипер и още малко олио свинското със зеле.

Пекох зелето с ориз на 200 °C 1 час и 10 минути, открито без фолио.

Зеле със свински ребра и ориз на фурна стана превъзходно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: