Начин на приготвяне
Бланширайте почистен от жилите лапад за кратко във вряла вода, докато смени цвета си.
Отцедете и нарежете на ситно. Нарежете ситно лук, чесън и в загрято олио запържете за кратко.
Добавете пилешки маншони, сипете малко вода и задушете.
Прибавете нарязан лапад, ориз, разбъркайте и поръсете с червен пипер.
Налейте гореща вода, да покрива продуктите и малко над тях.
Овкусете със сол и щипка черен пипер.
Гответе манджата с пилешко до готовност, като при нужда се долива още вода, докато се свари оризът.
Накрая добавете нарязани подправки и поднесете с пресен чесън.
Чудесна пролетна гозба са тези пилешки маншони с лапад и ориз - добър апетит!