Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешки маншони с лапад и ориз

Пилешки маншони с лапад и ориз

Пилешки маншони с лапад и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Чудна манджичка с пилешко, която ще нахрани всички у дома"

Необходими Продукти

  • пилешки маншони - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • лапад - 2 връзки
  • ориз - 4 с.л.
  • пресен чесън - 1 стрък
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • джоджен - пресен
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте почистен от жилите лапад за кратко във вряла вода, докато смени цвета си.

Отцедете и нарежете на ситно. Нарежете ситно лук, чесън и в загрято олио запържете за кратко.

Добавете пилешки маншони, сипете малко вода и задушете.

Прибавете нарязан лапад, ориз, разбъркайте и поръсете с червен пипер.

Налейте гореща вода, да покрива продуктите и малко над тях.

Овкусете със сол и щипка черен пипер.

Гответе манджата с пилешко до готовност, като при нужда се долива още вода, докато се свари оризът.

Накрая добавете нарязани подправки и поднесете с пресен чесън.

Чудесна пролетна гозба са тези пилешки маншони с лапад и ориз - добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: