Начин на приготвяне
Първо посипваме пилешките маншони с подправка за пиле и ги оставяме за няколко минути в хладилника. После слагаме на котлона в тиган олио и запържваме маншоните от двете страни.
Като са готови изваждаме и оставяме настрани. В друг съд разтопяваме маслото и слагаме нарязания лук на ситно да се задуши. След него добавяме измитите и нарязани на ивици гъбки. Задушаваме докато омекнат.
Към тях прибавяме брашното малко по малко при непрекъснато бъркане. След това прибавяме водата и прясното мляко пак по малко и разбъркваме бавничко, за да получим гладък сос без бучки.
Добавяме черния пипер и пилешките маншони и оставяме на слаб огън около 20 минути. Когато е готова поръсваме със сухия магданоз. По желание може да пасираме гъбите, за да стани по-гъст сосът.