Начин на приготвяне
Тесто: Маята се разтваря със захарта и млякото и се оставя встрани за около 15 мин., докато шупне. Брашното и солта се пресяват в голяма купа. Размесва се с кашицата с мая, маслото и яйцата, за да се получи гладко тесто. Меси се върху набрашнен плот, докато тестото стане гладко и еластично. Покрива се и се оставя да втаса около 1 час. След това се меси още 5-10 мин. Покрива се и се остава да втаса още 30 мин. В тава се постила восъчна хартия. Тестото се разстила на тънка кора във форма на четириъгълник и се покрива с кърпа.
Плънка: Черното брашно от елда се запича в зехтина в голяма тенджера около 5 мин. или докато започне да пука. Добавя се 1 ч.ч. (250 мл) от бульона и дафиновият лист. Оставя се на огъня 10 мин. Прибавя се 3 с.л. масло. Поръсва се със солта и пипера и се оставя да изстива. Лукът се пържи в 1 с.л. от маслото в голяма тенджера на умерена температура. Добавят се зелето и останалият бульон. Държи се на огъна около 7 минути - докато течността се изпари. Поръсва се със сол и пипер и се остава да изстине.
Гъбите се пържат в останалото масло в тиган около 4 мин. Добавя се сметаната и се държи на огъня още 3 мин. Добавя се копърът и се отстранява от огъня. Фурната се загрява до 220 градуса. Разстила се елдената смес върху половината тесто в тавата, а върху нея се слагат зелето и гъбите. Плънката се покрива с останалото тесто, като се притискат ръбовете, за да се запечатат. Отгоре се маже с жълтъка. Пече се около 30 мин., като се оставя да се охлади.