Леща с ечемик

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
09/07/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо830
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в голяма тенджера в подсолена, вряща вода около 20 мин., докато омекнат.

Изцеждат се и се намачкват на пюре. Варят се лещата и ечемикът във вряща вода, докато омекнат, около 30 мин. Изцеждат се добре. Предварително се загрява фурната до 180 градуса.

Варят се морковите, лукът, чесънът, доматите и ароматните подправки на умерена температура около 15 мин. или докато морковът омекнат. Добавя се брашното и се разбърква добре. Вари се още 5 мин., или докато сместа се сгъсти. Овкусява се със солта и пипера.

Добавя се лещата и ечемикът и се разбърква добре. Сместа се разстила в тава за печене, а върху нея се поставят намачканите на пюре картофи. Пече се около 30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар