Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Кремсупа от ечемик

Кремсупа от ечемик

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Кремсупа от ечемик1 / 2
15/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • ечемик - 1 3/4 (350 г), лющен
  • целина - 1 стрък, на ситно
  • сметана - 1 ч.ч. пълномаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се кипва бульонът се добавя ечемикът и целината. Оставя се да къкри около 30 мин.

Заделя се 2 с.л. от ечемика, а останалият се разбива с пасатор или блендер. Сметаната се загрява и добавя. Поръсва се със сол и пипер.

Разбърква се добре и се декорира с 2 с.л. от заделения ечемик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: