Начин на приготвяне
Нахутът се накисва в студена вода за 12 часа. След това го отцедете, изплакнете и го прехвърлете в тенджера.
Залейте със студена вода и прибавете скилидката чесън, варете около 90 минути. Отцедете и го оставете настрана. В друга тенджерка сложете почистения лук, ечемика и целите морков и целина.
Покрийте ги със студена вода (може и с бульон) и варете около 30-тина минути. Махнете целината и моркова.
Пасирайте нахута с моркова, като добавяте по малко от водата, в която варихте нахута, до получаването на пюре. Полученото пюре се добавя към ечемика.
Оставете да заври и прибавете подправките, оставете за 5 минути на котлона, като леко разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте супата с червен пипер и зехтин.
Коментари