Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Риба кебап с гъби

Риба кебап с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Риба кебап с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 8 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 1/2 с.л.
  • гъби - 200 г
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на кубчета (по 5-6 броя за порция) и посоляваме. Овалваме в брашното и след това изпържваме в част от олиото.

В останалата мазнина и малко вода задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Разбъркваме с червения пипер и доматеното пюре и заливаме с малко вода или рибен бульон, добавяме нарязаните на ивички гъби, виното и подправките.

Като омекнат гъбите, прибавяме рибата и след няколко минути отстраняваме ястието от огъня. Към всяка порция добавяме резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: