Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Мариновани агнешки пържоли

Мариновани агнешки пържоли

Мариновани агнешки пържоли
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Агнешките пържоли сервирайте с богата зелена салата"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • лук - 6 бр. глави
  • чесън - 4 бр. глави
  • лют червен пипер 1 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • къри - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • люти чушки - 1 бр.
  • бяло вино - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на пържоли.

Смесваме всички подправки и мариноваме пържолите.

Оставяме около час да починат, завити във фолио.

Печем в загрята фурна, покрити с фолио.

След 40 мин махаме фолиото и печем до зачервяваме агнешките пържоли на фурна.

Сервираме със сезонна зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: