Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Каватели с боб и жито

Каватели с боб и жито

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Каватели с боб и жито1 / 2
07/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч. (250 г), киснат и изцеден
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 стрък, на ситно нарязан
  • домати - 2 бр, узрели, на едро
  • ечемик - 1 ч.ч. (180 г), лющен
  • босилек - 4 листа, пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. (250 г)
  • макарони - 500 г, каватели
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се вари в голяма тенджера с подсолена вряща вода заедно с 1 скилидка чесън, целината и доматите, докато омекне или около 1 час. Добавят се 2 с.л. от зехтина и се оставя встрани.

Ечемикът се вари с 3 ч.ч. (750 мл) вода около 20-30 мин. до омекване.

Изцежда се и се оставя встрани. Нарязва се другата скилидка чесън, който се запържва с босилека и останалият зехтин. Добавят се доматите и се държат около 20 мин до разваряване на доматите.

Макароните се варят в подсолена вряща вода до пълна готовност. Изваждат се и се добавят в соса. Добавят се бобът и ечемикът. Поръсват се с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: