Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фузили с рикота и рукола

Фузили с рикота и рукола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фузили с рикота и рукола1 / 2
03/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • фузили - 500 г (вид спираловидни макарони)
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 6 бр., зрели, почистени от семките
  • маслини - 1/2 ч.ч. (60 г), черни маслини без костилки
  • рикота - 1 1/2 ч.ч. (375 г)
  • рукола - 60 г, на едро
  • сирене - 60 г, рикота, на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят в голяма тенджера в подсолена вода до пълна готовност.

Изцеждат се, изплакват се, а след това изсушават върху чиста кърпа.

Прехвърлят се в голяма купа за сервиране със зехтина, чесъна, доматите, маслините, рикотата и руколата. Разбъркват се добре.

Поръсват се с рикота сирене и се оставят в хладилника за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: