Козуначен сладкиш без мая

Козуначен сладкиш без мая
Снимка: Стоянка Русенова
9 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Вкусен козуначен сладкиш без мая - поднесете за следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • масло - 80 г
  • извара - 130 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр. /10 г/
  • сушени плодове - 80 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си дълбока купа и счукваме яйцата като ги разбиваме добре.

Към яйцата прибавяме захарта и щипката сол, като разбиваме, докато сме смесят всички съставки.

Разтопяваме си маслото и него добавяме, както изварата и пресятото брашно с бакпулвера.

Готовата смес разбъркваме с шпатула.

Получава се гъста консистенция, към която добавяме и сушените плодове.

Намазваме форма с размекнато масло и пренасяме сместа за козуначения сладкиш в нея.

Заглаждане отгоре и поставяме в загрята фурна на 180 градуса.

Печем вкусния сладкиш за около 35-40 минути.

След като извадим, поръсваме козуначения сладкиш без мая с пудра захар

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: