Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата и захарта с тел. Прибавя се прясното мляко, размекнатото масло, олиото и отново се разбърква.
Ароматизираме сместа с настърганата лимонова кора и ванилията и я изсипваме в контейнера на хлебопекарната. Добавяме брашното и най-накрая сухата мая.
Хлебопекарната се настройва на програма ТЕСТО. На моята машина тази програма е с времетраене - 130 мин.
Когато хлебопекарната започне да бърка на бързи обороти, прибавете стафидите. Не е нужно да ги киснете предварително. Трябва да се получи лепкаво тесто.
След приключването на програмата, разпределете сместта във намазнени форми и оставете на топло да втасат повторно. Ако желаете добавете накълцан натурален шоколад.
Намажете със разбит жълтък, поръсете с навлажнена захар и кокосов чипс.
Печете козуначения сладкиш на 160 градуса до златисто.