Руло от агнешко шкембе

Руло от агнешко шкембе
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Много интересно ястие - руло от агнешко шкембе"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 бр.
  • карантия - бъбрек, далак, сърце
  • ориз - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 връзка
  • магданоз
  • джоджен
  • масло - 1 и 1/2 ч.ч. разтопено
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и поставяме агнешките дреболии да се варят.

Във водата прибавяме малко сол. След като са готови, ги нарязваме. Нарязваме и лука на ситно.

В тиган си задушаваме лука в мазнината, като към него прибавяме ориза, дреболиите и настърганият на ситно ренде морков.

Оставяме така за 20 минути като след това прибавяме магданоз и джоджен, който сме нарязали на ситно предварително.

Веднага премахваме съда от огъня и оставяме да се охлади.

Разстиламе си агнешкото шкембе и изсипваме пълнежа върху него.

Започваме да навиваме на руло и с помощта на клечки за зъби притискаме двата края.

Намазваме с маслото готовото руло, поръсваме с черния и червения пипер и слагаме в тавичката.

В тавата отдолу наливаме виното и същото количество вода.

Завиваме с фолио и поставяме в печката да се пече.

Когато е готово, премахваме фолиото и печем до зачервяване.

Нарязваме на колелца и поднасяме рулото от агнешко шкембе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: