Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с лапад, гъби и маслини

Пай с лапад, гъби и маслини

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пай с лапад, гъби и маслини
Снимка: AneliaStefanova
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бърз и лесен пай с лапад, гъби и маслини"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 ч.ч. бланширан
  • краве сирене - 100 г
  • гъби - 4 бр. печурки
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • яйца - 4 бр. L
  • прясно мляко - 50 мл
  • зелен лук - 2 стръка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и нарязва на дребно. Бланшира се и се отцежда от водата.

Към него се прибавя натрошеното сирене, както и лукът, и чесънът, нарязани на ситно.

Счупват се яйцата, сипва се млякото и всичко се разбърква.

Сместа за соления пай се сипва в тавичка, покрита с хартия за печене.

Гъбите се режат на филийки и заедно с маслините се подреждат отгоре.

Паят се пече около двадесетина минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

По желание паят с лапад, гъби и маслини може да се сервира с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: