Риба по градинарски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Риба по градинарски2 / 2
15/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1.2 кг (скумрия, херинга, лаврак)
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр
  • гъби - 200 г пресни
  • домати - 3 бр
  • лук - 500 г арпаджик
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • маслини - 10 - 15 бр
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината задушваме до омекване дребно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавяме нарязаните на филийки гъби и домати и оставяме да се задушават до изпаряването на водата.

Добавяме червения пипер, маслините и обелените лукчета. Посоляваме сместа, заливаме с вода или рибен бульон и оставяме да се вари на тих огън около 30 минути след което пресипваме в тава.

Отгоре наредете нарязаната и посолена риба. Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз и оставяме да се пече в умерено загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: