Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна леща с див чесън и мащерка

Пролетна леща с див чесън и мащерка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пролетна леща с див чесън и мащерка
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Нашата леща е невероятна вкусна, а рецептата за нея е тук"

Необходими Продукти

  • кафява леща - 1 кг дребна
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 50 мл.
  • сол - 1/2 с.л.
  • див чесън - 10 стръка
  • мащерка - 2 стръка
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива много добре.

Слага се в тенждера, залива се със студена вода и се слага да ври.

Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Морковите се измиват, обелват и нарязват на дребно.

След като лещата заври, се прибавят нарязаните лук и моркови, както и олиото.

Вари се по полусваряване на лещата.

Дивият чесън се почиства от дръжките, след което листата се нарязват на ситно.

Мащерката се измива, като се почиства от стеблата.

След като лещата яхния е полуготова, се прибавя червеният пипер, солта, дивият чесън, мащерка и чубрица.

Разбърква се много добре вкусната постна леща.

Вари се 10 мин, след което котлонът се изключва и ястието се оставя на котлона, захлупено с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: