Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, постепенно прибавяме олиото и пресятото бяло брашно с бакплувера, добавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го разделяме на 3-4 части за по-лесно разточване.
Оформяме ги на топки и върху посипана с брашно повърхност разточваме от тях кори с белина 3 милиметра. Колкото по-тънка е кората, толкова по-хрупкави ще станат сладките.
С помощта на формички изрязваме по равен брой цели кръгчета и кръгчета с дупка по средата. Подреждаме ги в застлана с намаслена хартия за печене тава и печем в предварително загрята до 170 градуса фурна, докато станат готови.
Изваждаме сладките върху равна повърхност да се охладят. Намазваме целите кръгчета с ягодовия конфитюр и залепваме върху тях кръгчетата с дупка.
Оставяме за известно време да поемат конфитюра, поръсваме ги обилно с пудра захар и ги съхраняваме в плътно затворена кутия.
По желание може да изпечете сладки в различни форми - цветя, сърца и т.н.