Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сабле с конфитюр от горски ягоди

Сабле с конфитюр от горски ягоди

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Сабле с конфитюр от горски ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 150 г
  • олио - 150 мл
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 10 г
  • конфитюр - 1 бурканче (от горски ягоди)
  • пудра захар - за поръсване
  • мазнина - за хартията за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, постепенно прибавяме олиото и пресятото бяло брашно с бакплувера, добавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го разделяме на 3-4 части за по-лесно разточване.

Оформяме ги на топки и върху посипана с брашно повърхност разточваме от тях кори с белина 3 милиметра. Колкото по-тънка е кората, толкова по-хрупкави ще станат сладките.

С помощта на формички изрязваме по равен брой цели кръгчета и кръгчета с дупка по средата. Подреждаме ги в застлана с намаслена хартия за печене тава и печем в предварително загрята до 170 градуса фурна, докато станат готови.

Изваждаме сладките върху равна повърхност да се охладят. Намазваме целите кръгчета с ягодовия конфитюр и залепваме върху тях кръгчетата с дупка.

Оставяме за известно време да поемат конфитюра, поръсваме ги обилно с пудра захар и ги съхраняваме в плътно затворена кутия.

По желание може да изпечете сладки в различни форми - цветя, сърца и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
41
30
20
11
Дай твоята оценка: