Начин на приготвяне
Спанакът се измива много добре.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Лукът се запържва с 50 мл олио в дълбока тенджера, след което постепенно се прибавя спанакът.
Спанакът се задушава, като периодично се разбърква. Вода се не прибавя, т.к. спанакът пуска вода.
След като се задуши, спанакът с лукът се изсипват върху метален гевгир, за да се изцеди.
Изцеденият спанак се слага в купа, в която ще се меси.
Яйцата се разбъркват на пяна в отделна купа.
Прибавя се натрошеното на ситно сирене, разбърква се много добре.
Сместа се изсипва в купата със спанака.
Салвията, дивесилът, босилекът и риганът се измиват и нарязват на ситно.
Прибавят се към спаначената смес.
Сместа се разбърква много добре, като постепенно се прибавя галетата.
От сместа се оформят спаначени кюфтета, които се овалват в лимецово брашно.
Пържат се спаначени кюфтета със свежи подправки от двете стани в силно загрято олио.