Начин на приготвяне
Спанакът се почиства от дръжките и се измива много добре.
Лукът се почиства, измива се и нарязва на ситно. Слага се в дълбок тиган със сгорещено ГХИ.
След като се леко се запържи, се прибавя спанакът и се захлупва с капак. Задушава се 10 мин., след което се отцежда върху решетъчен капак.
Галетата от бадеми се приготвя от сурови бадеми, които се смилат с чопър до големина на трохи от хлебна галета.
След като спанакът се отцеди, се слага в купа и се прибавят яйцата, сиренето, което е натрошени на ситно, и галетата от бадеми. Разбърква се много добре и се оставя в хладилник за 2 часа.
Настъргания пармезан се разбърква с яйцата и се оставя за 2 часа в хладилник.
Спаначените кюфтета се пържат като се взима от сместа и се овалва в панировката. Пържи се в сгорещено ГХИ.
Кето кюфтетата се сервират с апетитен млечен сос, който е приготвен от разбито с пасатор киселото мляко, майонезата, нарязания на ситно чесън /само бялата част/ и сол.
При поднасяне на сочните зеленчукови кюфтета се добавят и маслини.
Получават се много вкусни кето спаначени кюфтета!