Кето спаначени кюфтета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Кето спаначени кюфтета
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Порция сочни спаначени кюфтенца и настроението ни се подобрява мигновено"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг изчистен
  • пресен лук - 1 връзка
  • галета - 120 г от бадеми
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • гхи
  • За панировката
  • пармезан - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • За соса
  • кисело мляко - 100 г
  • майонеза - 70 г
  • пресен чесън - 3 стръка
  • сол
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от дръжките и се измива много добре.

Лукът се почиства, измива се и нарязва на ситно. Слага се в дълбок тиган със сгорещено ГХИ.

След като се леко се запържи, се прибавя спанакът и се захлупва с капак. Задушава се 10 мин., след което се отцежда върху решетъчен капак.

Галетата от бадеми се приготвя от сурови бадеми, които се смилат с чопър до големина на трохи от хлебна галета.

След като спанакът се отцеди, се слага в купа и се прибавят яйцата, сиренето, което е натрошени на ситно, и галетата от бадеми. Разбърква се много добре и се оставя в хладилник за 2 часа.

Настъргания пармезан се разбърква с яйцата и се оставя за 2 часа в хладилник.

Спаначените кюфтета се пържат като се взима от сместа и се овалва в панировката. Пържи се в сгорещено ГХИ.

Кето кюфтетата се сервират с апетитен млечен сос, който е приготвен от разбито с пасатор киселото мляко, майонезата, нарязания на ситно чесън /само бялата част/ и сол.

При поднасяне на сочните зеленчукови кюфтета се добавят и маслини.

Получават се много вкусни кето спаначени кюфтета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: