Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови питки със сусам

Чеснови питки със сусам

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чеснови питки със сусам5 / 5
03/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • мая - 25 г за хляб
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • масло - 50 г
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и солта се разтварят в затоплената вода и се оставя да втаса. Брашното се пресява, оформя се кладенче и в него се сипва маята, чесънът и олиото.

Замесва се гладко тесто. Слага се в намазана с мазнина тава, покрива се и се оставя да втасва. От тестото се правят топки.

Намазват се с разтопеното масло, нареждат се в намазана с мазнина тава и се поръсват с кашкавала и сусамовите семена. Питките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
звучи доста ароматно и вкусно, ще пробвам само,че с истински чесън не на прах.
27.02.2016 10:08