Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки по средиземноморски

Пълнени чушки по средиземноморски

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пълнени чушки по средиземноморски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 200 г, обелени
  • домати - 2 бр., големи
  • целина - 90 г, на ситно
  • тиквички - 300 г, на ситно
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • босилек - 1 стрък, накъсан
  • пармезан - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • чушки - 3 бр. жълти, нарязани на половинки, почистени от семенната им част
  • маслини - 2 с.л., зелени, без костилки, разрязани на половинки
  • риган - 1 ч.л., сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена и вряща вода около 15-20 мин. или докато омекнат. Изцеждат се и се режат на малки кубчета. Фурната се загрява до 220 градуса.

Намазва се тава за печене с растително масло. Реже се на ситно 1 домат и се смесва с картофите, целината и тиквичката.

Добавя се 6 с.л. от зехтина, чесъна, босилека, пармезана. Поръсва се със сол. Половинките на чушките се пълнят със зеленчуковата смес и се редят в тавата за печене. Реже се и другият домат на тънки кръгчета.

Слага се по едно кръгче домат и маслина във всяка половинка от чушка. Поръсва се с риган и останалият пармезан. Пече се около 30-35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: