Начин на приготвяне
Когато пека агнешко месо, на другия ден задължително приготвям тази вкусна и питателна агнешка супа, така както я правеше моята баба.
Заделете соса, който се е образувал при печенето на месото. Щом изстине, на повърхността ще се отдели мазнината. Махнете част от нея, за да не става супата прекалено мазна.
Накъсайте или нарежете на дребни парчета печено агнешко месо.
Нарежете също пресния лук, листата лапад и киселец.
Загрейте малко олио и задушете в него първо лука. След минута прибавете лапада и киселеца.
Щом омекнат, добавете лъжичка червен пипер, черен пипер и заделения сос от печеното месо, както и месото.
Налейте около литър вода и оставете супата да къкри 10-15 минути. Опитайте и ако е необходимо, добавете сол на вкус.
Накрая баба добавяше и няколко лъжици от дробсармата.
Поднесете тази вкусна супа с печено агнешко със стрък пресен чесън.
Добър апетит!
Коментари