Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бабината супа от киселец

Бабината супа от киселец

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Бабината супа от киселец
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бабината супа от киселец винаги загрява коремчето за обяд добре"

Необходими Продукти

  • киселец - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • моркови 1
  • тънко фиде - 2 гнезда
  • Застройка
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих и нарязах връзка киселец, глава лук и настърган морков.

Задуших в малко масло и олио и залях с вода.

Варих до готовност на всички съставки. Прибавих две гнезда тънко фиде и изключих котлона.

Направих застройка от едно яйце и лъжица заквасена сметана, защото с кисело мляко става прекалено кисела супата от киселец.

Така със сметаната ни допада като киселост.

Може да използвате и течна готварска сметана.

Подправих с чер пипер бабината супа от киселец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: