Начин на приготвяне
Нарязват се лукът, пиперката и морковът. Картофът се обелва и нарязва на малки кубчета. Оризът се измива добре. На дъното на тенджера се слага олио и се запържват лукът, пиперката и морковът. След това се добавят картофът и оризът, за да се запържат малко и те.
След това се налива 1.5-2 литра вода. Докато водата завира, от каймата се правят малки топчета. Когато заври, топчетата се пускат във водата и супата топче се оставя 15-тина минути да ври, след което се добавя сол.
Изключва се котлонът и тенджерата се оставя за 15 минути с отворен капак, за да поизстине супата.
След като това стане, в отделна купичка се разбива яйце. С черпак 1-2 пъти се взима от чорбата и бавно и при непрекъснато бъркане се добавя към яйцето.
Разбърква се добре и всичко бавно се излива в тенджерата при супата отново при непрекъснато бъркане. В противен случай може яйцето да се пресече и да не се получи застройката. Накрая се добавят малко черен пипер и на ситно нарязан магданоз и супата е готова.
Коментари