Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Подлучените тиквички на баба

Подлучените тиквички на баба

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Подлучените тиквички на баба
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Подлучените тиквички на баба са специални и се приготвят по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • олио - 60 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на тънки резенчета.

Слагат се в тенджерка и се запържват с олиото за няколко минути, добавя се сол и червен пипер.

Разбърква се да се запържи пиперът, след, което се налива топла вода да покрие тиквичките и се оставят на тих огън да се сготвят.

Разбъркват се през няколко минути. Яхнията се поръсват с черен пипер и нарязан на ситно чесън.

Когато тиквичките са сготвени, се поръсват обилно с копър.

Подлучените тиквички на баба са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
къде е лука за получаване?
24.02.2023 15:22
2
Покажи всички подкоментари