Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с ементал и сушен лук

Пица с ементал и сушен лук

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пица с ементал и сушен лук
Снимка: Evgenia
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тесто - 400 г, замразено
  • шунка - 200 г
  • ементал - 100 г
  • сушен лук - 5 г
  • доматена паста - 5 с.л.
  • зехтин
  • чубрица
  • бял пипер
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо размразяваме тестото и след това го поставяме върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия.

Мажем отгоре тестото с доматената паста, после поставяме шунката, като предварително я накъсваме на малки парчета, върху шунката поставяме ементала - също накъсан на парчета.

Накрая поръсваме със сушен лук, чубрица, чесън на прах, бял пипер и заливаме със зехтин.

Печем пицата във фурна на 170 градуса до готовност (около 15-20 минути).

Разрязваме на парчета и поднасяме топла със сосове по желание.

Пицата с ементал и сушен лук е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: