Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Ориз с коприва и домашно пилешко

Ориз с коприва и домашно пилешко

Ориз с коприва и домашно пилешко
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ориз с коприва и пилешко - очаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 тенджера /4л./
  • ориз - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешки крилца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата и крилцата се слагат в йенска тенджера. Добавя се повечко вода, защото домашното пилешко се готви по-дълго време и за да отпусне бульонче. Покрива се с капака. Пече се един час.

Междувременно копривата се слага в тенджера. Залива се с вряла вода и се оставя да се попари. Измива се със студена вода. Това се прави, за да може да се нареже без да ни пари. Изцежда се и се нарязва на ситно.

След като месото се е задушавало един час, към него се добавят оризът и копривата.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Добавя се и пилешкият бульон, като се натрошава. Разбърква се. Пилешкото месо се оставя най-отгоре. Добавя се още вода и капакът се отстранява.

Оризът на фурна се пече още един час, като последните 20 минути отново с капак.

Оризът с коприва и домашно пилешко е много вкусна селска манджичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: