Начин на приготвяне
Нарязваме пилето на порции. Нарязваме на много ситно лук, рендосваме кората на лимоните и изцеждаме сока. В тенджерка слагаме месото, лимоновия сок, кората от лимоните, лука, сол и босилек.
Разбъркваме добре, слагаме тенджерката в плик или й слагаме капак и оставяме месото за 12-15 часа в хладилник.
На следващия ден слагаме месото в йенска тенджера, добавяме водата и виното, похлупваме я и я слагаме в студена фурна, за да не се спука стъклото.
Печем на 200 градуса за 50 мин, трябва месото да е почти готово. В купичка слагаме доматеното пюре и сметаната, разбъркваме с 50 мл вино.
Вадим месото от фурната, заливаме и разбъркваме внимателно. Връщаме във фурната, като задължително трябва да се сложи капака и печем за 30-40 мин на умерена фурна, за да не започне да излиза сосът.
Можете да сложите топеното сирене заедно със соса, аз реших да го сложа 10 мин преди да спра фурната.
След като е готово, може да го гарниране с ориз, той е най-подходящ.