Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Домашно задушено пилешко с картофи

Домашно задушено пилешко с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Домашно задушено пилешко с картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
16/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Рецепта, която събира всички около масата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • червени картофи - 800 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • грах - 1/2 к.ч. от консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 к.л с връх
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Морковите и праз лукът се почистват и нарязват на колелца, а чушката - на парченца.

Нарязаните зеленчуци се прехвърлят в тавичката за печене заедно с граха.

Прибавят се олио, малко брашно, сол, дафинов лист, червен и черен пипер.

Всичко се обърква и се наливат около 200 мл вода.

Пилешките бутчета, поръсени предварително със сол и черен пипер, се нареждат върху зеленчуците.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече във фурната на 220 градуса.

Малко преди преди готовност се маха фолиото и бутчетата се запичат до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: