Кейл с пилешко и ориз

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Кейл с пилешко и ориз
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"При сервирането на порциите може да са поръсени с пармезан на люспи. И салата по желание. Или с таратор."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 гл.
  • кейл - 150 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • къри - 1 щ. на прах
  • вода - 3 ч.ч.
  • пармезан - на люспи по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязах на кубчета.

Оризът измих няколко пъти и след това смесих с месото. Добавих лук, нарязан на дребно.

Кейлът измих и почистих от дебелите дръжки. Нарязах на средно големи парчета. Прибавих го към останалите продукти.

Посолих всичко и прибавих подправките. След това сложих зехтина и разбърках хубаво.

Сега идва моментът да избера начин на готвене. Днес предпочитам да не използвам мултикукъра на програма за бял ориз, а да запека ориза на фурна. Прехвърлям всичко в тава и добавям вода три чаши. Изпекох на 180 градуса до готовност.

При сервирането на порциите кейл с пилешко и ориз може да са поръсени с пармезан на люспи. И салата по желание. Или с таратор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: