Начин на приготвяне
Пилешкото месо нарязах на кубчета.
Оризът измих няколко пъти и след това смесих с месото. Добавих лук, нарязан на дребно.
Кейлът измих и почистих от дебелите дръжки. Нарязах на средно големи парчета. Прибавих го към останалите продукти.
Посолих всичко и прибавих подправките. След това сложих зехтина и разбърках хубаво.
Сега идва моментът да избера начин на готвене. Днес предпочитам да не използвам мултикукъра на програма за бял ориз, а да запека ориза на фурна. Прехвърлям всичко в тава и добавям вода три чаши. Изпекох на 180 градуса до готовност.
При сервирането на порциите кейл с пилешко и ориз може да са поръсени с пармезан на люспи. И салата по желание. Или с таратор.