Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици със сайдер

Пилешки подбедрици със сайдер

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилешки подбедрици със сайдер
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Днес сме в настроение за пилешки подбедрици със сайдер, а вие?"

Необходими Продукти

  • пилешки подбедрици - 5 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • сайдер - 150 мл, с вкус на манго и лайм
  • подправка за пиле
  • бял пипер
  • лук - 5 г, сушен
  • олио
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме пилешките подбедрици, почистваме ги и ги осоляваме.

Нареждаме ги в йенска форма с капак, чието дъно е покрито с пергаментова хартия.

Обелваме и нарязваме картофите, след което ги добавяме при пилешките бутчета.

Поръсваме бутчетата и картофите с подправките и ги заливаме със сайдера, олиото, а накрая слагаме и маслото.

Покриваме ги с капак и печем на 180 градуса във фурната до готовност (около час), като около тридесетата минута махаме капака.

Пилешките подбедрици със сайдер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: