Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сайдер от круши

Сайдер от круши

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сайдер от круши1 / 2
18/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4 бутилки
"Газирано, освежаващо и много ароматно - топ хитът на летните напитки"

Необходими Продукти

  • круши - 6 броя зрели
  • хляб - 4 фили сух ръжен
  • захар - 15 с.л.
  • акарамфил - 2 - 3 зрънца
  • мая - 2 ч.л. суха
  • вода - 4 литра
  • стафиди - 10 - 12 бр. голяма златна стафида
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата трябва да се кипне и да се охлади до около 35 градуса. В бутилки/буркани с широко гърло сипвайте по 1 л вода. В бутилките се разпределят по равни количества от маята и захарта, като по желание захарта се увеличава.

Крушите не се белят, а се настъргват цели заедно със семките. Разпределете по 2 круши в бутилките, като и изпечените и стрити на трохи филии ръжен хляб. Съвсем леко разклатете и затворете с капачки.

Оставете бутилките за 24 часа на слънчево или топло място. На другия ден прецедете сместа и отново я върнете в бутилките, като добавите по още няколко резена ябълка. Може да добавите и захар, но колкото повече захар - толкова по-висок алкохолен градус.

Затворете с капачките и оставете бутилките за 2-3 дни. Следва отново прецеждане и пак връщане по бутилките. Добавете стафидите, карамфила, затворете с капачките и съхранявайте в хладилник.

Сайдерът от круши трябва да се е избистрил на следващия ден. Утайка, която се е отделила по дъното може да използвате следващия път, когато приготвяте сайдера. Аналогично се приготвя и ябълков сайдер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: