Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени сушени чушки с боб и доматен сос

Пълнени сушени чушки с боб и доматен сос

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пълнени сушени чушки с боб и доматен сос
Снимка: AneliaStefanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Пълнени чушки с боб - класика в жанра"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 20 бр.
  • боб - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сос - 100 мл
  • доматена паста - 1 с.л. люта
  • олио - 50 мл
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • шарена сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за една нощ в студена вода. На следващия ден се сварява, като му се сменя веднъж водата.

Лукът, чесънът и морковите се режат на дребно и се задушават в олиото, като към тях се прибавя доматеният сос.

След като зеленчуците се задушат, към тях се прибавя свареният и отцеден от водата боб.

Овкусява се с подправките и се сваля от котлона.

Сушените чушки се накисват в студена вода за поне два-три часа.

Всяка чушка се пълни с бобена плънка и отворът на чушката се потапя в брашно.

Пълнените чушки се подреждат в тава, заливат се с 200 мл от водата, в която са се накисвали чушките.

Ястието се пече за 40 минути на 200 градуса, ако има нужда се покриват с фолио, за да не изгорят чушките.

Пълнените сушени чушки с боб и доматен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Вкусно!
03.05.2022 09:26
1