Начин на приготвяне
Бобът се накисва за една нощ в студена вода. На следващия ден се сварява, като му се сменя веднъж водата.
Лукът, чесънът и морковите се режат на дребно и се задушават в олиото, като към тях се прибавя доматеният сос.
След като зеленчуците се задушат, към тях се прибавя свареният и отцеден от водата боб.
Овкусява се с подправките и се сваля от котлона.
Сушените чушки се накисват в студена вода за поне два-три часа.
Всяка чушка се пълни с бобена плънка и отворът на чушката се потапя в брашно.
Пълнените чушки се подреждат в тава, заливат се с 200 мл от водата, в която са се накисвали чушките.
Ястието се пече за 40 минути на 200 градуса, ако има нужда се покриват с фолио, за да не изгорят чушките.
Пълнените сушени чушки с боб и доматен сос са готови.
Коментари