Начин на приготвяне
В тенджерка запържих предварително измития през няколко води ориз с олиото, добавих леко размитата с малко вода наденица, така по-лесно се раздробява и споява с ориза.
Пържих около 5 минути, след което добавих подправките. Оставих на котлона още 5 минути, последно добавих ситно нарязан магданоз.
В тавичка с диаметър 26 см подредих по дъното, (което намазних с олио) - 6 чушки, леко посолих и сипах 1/2 от готовата плънка от каймата и ориза. Наредих отгоре втори слой от шест чушки, посолих отново.
Върху тях изсипах останалата част от сместа. Последните 6 чушки разрязах и подредих като ветрило върху плънката, за да я покрия добре, така се предпазва оризът от прегаряне от пряката топлина на фурната.
Пекох запеканката на 190 градуса за 40 минути. Поръсих с нарязан магданоз.
Редените чушки с кайма и ориз на фурна са много вкусни.