Начин на приготвяне
Бутчетата измиваме и намазваме със сол, кимион, черен пипер на вкус.
В тиган си загряваме мазнина и пържим на среден огън за по 2-3 минути от всяка страна.
Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, лука и чесъна също почистваме и нарязваме.
В мазнината, в която сме пържили бутчетата, добавяме лука и доматите и пържим за 5 минути.
Добавяме даматената паста и пилешкото, наливаме малко вода, покриваме с капак и готвим 15 минути.
Добавяме нарязаните магданоз и чесън, покриваме отново с капак и готвим още 10 минути.
Измиваме булгура и го накисваме във вода за 20 минути. Моркова настъргваме, лука нарязваме на ситно.
Запържваме ги до омекване в тенджерка, добавяме булгура, сол и наливаме вода, варим до готовност.
Пилешките подбедрици с доматен сос и гарнитура от булгур са готови.