Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици с доматен сос и гарнитура от булгур

Пилешки подбедрици с доматен сос и гарнитура от булгур

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешки подбедрици с доматен сос и гарнитура от булгур
Снимка: Ники
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Пилешко с доматен сос и вкусна гарнитура от булгур"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг подбедрици
  • домати - 3 бр.
  • доматена паста - 2 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • Гарнитура
  • булгур - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата измиваме и намазваме със сол, кимион, черен пипер на вкус.

В тиган си загряваме мазнина и пържим на среден огън за по 2-3 минути от всяка страна.

Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, лука и чесъна също почистваме и нарязваме.

В мазнината, в която сме пържили бутчетата, добавяме лука и доматите и пържим за 5 минути.

Добавяме даматената паста и пилешкото, наливаме малко вода, покриваме с капак и готвим 15 минути.

Добавяме нарязаните магданоз и чесън, покриваме отново с капак и готвим още 10 минути.

Измиваме булгура и го накисваме във вода за 20 минути. Моркова настъргваме, лука нарязваме на ситно.

Запържваме ги до омекване в тенджерка, добавяме булгура, сол и наливаме вода, варим до готовност.

Пилешките подбедрици с доматен сос и гарнитура от булгур са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: