Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици с тиква

Пилешки подбедрици с тиква

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешки подбедрици с тиква
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Интересна комбинация от вкусове с пилешкото с тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 700 г
  • долни бутчета - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - сух
  • риган - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките подбедрици поръсваме със сухите подправки.

Тиквата почистваме и нарязваме на средни кубчета.

Смесваме олиото с настърганата кора от лимона, сока от лимона, меда, заливаме бутчетата и оставяме в хладилника за 1 час.

Поставяме в тава бутчетата и тиквата, покриваме с фолио и печем на 180 градуса за 50 минути.

След това премахваме фолиото и печем още 10 минути.

Пилешките подбедрици с тиква са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: