Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини Пици»Неаполитански минипици

Неаполитански минипици

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Неаполитански минипици1 / 2
31/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • зехтин - 1 ч.ч. (250 мл)
  • доматен сос - 1 2/3 ч.ч. (400 г)
  • пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
  • босилек - 2 с.л., на ситно
  • риган - 1 ч.л., сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За Тестото: Маята и половината от топлата вода се разбъркват, докато маята се разтвори. Оставя се да втасва встрани около 15 мин, или докато заприлича на крем и стане готова. Пресятото брашно и сол се слагат в купа, където се прави кладенче в средата и се излива кашицата от мая, останалата вода и всички други съставки от рецептата.

Бърка се с дървена лъжица, докато цялото брашно бъде поето. Поръсва се работният плот с брашно и се меси в продължение на 8-10 мин. Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти.

Тестото трябва да е гладко и еластично, а под повърхността му трябва да се виждат въздушни мехурчета и да си възвръща формата, ако се притисне с длан. Омесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти.

Когато стане тестото, се разделя на 12 парчета и се разделя на топки, които се разточват на кръгове от 5 мм. Зехтинът се загрява на висока температура, където се пържат тестените кръгове. Изцеждат се върху хартиени кърпи. Правят се странични прорези и се пълнят с доматения сос. Поръсват се с пармезана, босилека и ригана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: