Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Постна бобена чорба с джоджен

Постна бобена чорба с джоджен

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Постна бобена чорба с джоджен
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Любимата ни постна бобена чорба"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бял боб - 500 г (накиснат от вечерта във вода с 1 с.л. сол)
  • доматен сок - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва измитият боб, долива се вода да го покрие. Когато заври, слагам една чаена лъжица хлебна сода (да излезат вредните газове, които вредят на болни стомаси).

Оставям 5 минути да поври, образува се гъста бяла пяна. Бобът се прехвърля в друга тенджера, след като се отцеди първата вода, в която се е варил.

Долива се топла вода, подправя се с изброените подправки.

В касерола се запържват нарязаните на едро лук и чесън. Когато омекне се сипва червен пипер, да се запържи за кратко и се прибавя към боба.

Когато е почти готова бобената чорба, се добавя доматено пюре или сок и ситно нарязан джоджен.

Постната бобена чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Към дадената рецепта добавих и малко нарязани чушки.
13.12.2022 19:16
Лиляна
Лиляна
Аз я сготвих и се получи много вкусна!
13.12.2022 14:25