Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Лъжливо печено свинско в бекон

Лъжливо печено свинско в бекон

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
711k127445
Лъжливо печено свинско в бекон
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
02/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Печено свинско, но не съвсем - и пак е супер вкусно"

Необходими Продукти

  • розмарин - 3 стръка
  • бекон - 14 шайби
  • картофи - 800 г
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите. Нарязваме ги на 4 части, прехвърляме ги в тенджерка и ги заливаме със студена вода. Поставяме на котлона и го включваме на умерена степен. Осоляваме и готвим за 30 мин.

Нарязваме лука на много ситно.

Гъбките също нарязваме по размер, подобен на лука. Същото правим и с чесъна.

В тиган разтопяваме маслото и в него запържваме лука, гъбите и чесъна до получаването на хубав златен цвят.

Набързо обелваме картофите. Намачкваме ги и към тях прибавяме запържените зеленчуци.

Овкусяваме със сол и черен пипер и отново намачкваме до пълното размесване на продуктите.

Изрязваме си пласт стреч фолио. Върху него поставяме част от сместа и завиваме като бонбон - доста стегнато.

Вкарваме в хладилника за 10 мин. Отново изрязваме пласт фолио и върху него нареждаме едни до други 4 шайби бекон.

Върху тях кръстосано нареждаме още 3 шайби бекон. Развиваме фолираната смес и я поставяме върху бекона. Запечатваме с него и отново завиваме с фолиото.

Връщаме в хладилника за нови 10 мин. С месарски конец завързваме запечатаната смес. Как да го направите, можете да видите във видеото, където обяснявам стъпките подробно.

Между конците нанизваме няколко стръка пресен розмарин.

Печем соленото руло в предварително загрята фурна на 205°C за 25 мин.

Да ви е сладко с тази лъжлива рецепта за свинско печено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Head Hunter
Head Hunter
Страхотно е! И много ми хареса представянето на рецептата.
26.05.2022 14:50
1