Начин на приготвяне
Измиваме картофите. Нарязваме ги на 4 части, прехвърляме ги в тенджерка и ги заливаме със студена вода. Поставяме на котлона и го включваме на умерена степен. Осоляваме и готвим за 30 мин.
Нарязваме лука на много ситно.
Гъбките също нарязваме по размер, подобен на лука. Същото правим и с чесъна.
В тиган разтопяваме маслото и в него запържваме лука, гъбите и чесъна до получаването на хубав златен цвят.
Набързо обелваме картофите. Намачкваме ги и към тях прибавяме запържените зеленчуци.
Овкусяваме със сол и черен пипер и отново намачкваме до пълното размесване на продуктите.
Изрязваме си пласт стреч фолио. Върху него поставяме част от сместа и завиваме като бонбон - доста стегнато.
Вкарваме в хладилника за 10 мин. Отново изрязваме пласт фолио и върху него нареждаме едни до други 4 шайби бекон.
Върху тях кръстосано нареждаме още 3 шайби бекон. Развиваме фолираната смес и я поставяме върху бекона. Запечатваме с него и отново завиваме с фолиото.
Връщаме в хладилника за нови 10 мин. С месарски конец завързваме запечатаната смес. Как да го направите, можете да видите във видеото, където обяснявам стъпките подробно.
Между конците нанизваме няколко стръка пресен розмарин.
Печем соленото руло в предварително загрята фурна на 205°C за 25 мин.
Да ви е сладко с тази лъжлива рецепта за свинско печено.
Коментари